Oktatás

Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak...

68/2007. FVM-EüM-SZMM együttes rendelet - Az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről

 
Oktatás, továbbképzés

Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek
Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás folyamatában részt vevő személyeknek legalább külön jogszabály szerinti végzettséggel kell rendelkezniük.
• Az élelmiszer-ipari vállalkozó köteles a munkába állást követő egy hónapon belül a munkavállalót a munkakörének megfelelően az élelmiszer-előállításra és -forgalmazásra vonatkozóan megfelelő oktatásban részesíteni.
Az oktatásnak tartalmaznia kell a helyes higiéniai gyakorlattal, illetve a nemzeti útmutatókkal és az adott élelmiszer-ipari vállalkozásra vonatkozó minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos ismeretanyagot.
Az oktatás megtartásáról, annak módjáról, dokumentálásáról, az oktatás hatékonyságának ellenőrzéséről az élelmiszer-ipari vállalkozó gondoskodik.

 

A képzés tematikája:

élelmiszer-biztonsági alapismeretek
élelmiszer-mikrobiológiai fogalmak
HACCP rendszer ismertetése, jelentősége a közétkeztetés területén
CCP. GHP. pontok fogalma, dokumentációk, nyilvántartások vezetése
tájékoztatás a JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLAT előírásairól
érvényben lévő jogszabályok
általános személy, takarítási útmutató
gyakorlati esetek bemutatása ételmérgezések megelőzésére.

Az oktatás teszt kitöltésével zárul, melynek sikeres eredményeként TANÚSÍTVÁNY kiadására kerül sor! Oktatást minden esetben élelmiszer-biztonság szakember végzi, így az elsajátítás megfelel a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal –NÉBIH - előírásainak! Amennyiben Ön már rendelkezik HACCP dokumentációval, de szeretné dolgozóit naprakész tudással ellátni.


Élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiénia, minőségbiztonsági, közegészségügyi ismereteket adó képzés árajánlata egyszeri kiszállással:

1-5 fő 8.500 Ft/fő
6-10 fő  8.000 Ft/fő
11-30 fő 6.500 Ft/fő
30 fő felett  5.500 Ft/fő

 

 
 

 

 

*Áraink tartalmazzák a kiszállást. A képzés időtartama kb. 2 óra. Áraink ÁFA mentesek!